donderdag 20 december 2007

Betoging Baguio City















30 november 2007
Baguio City- Filippijnen

Op Bonificia Dag ( de herdenking van de arbeidersleider die de eerste Filippijnse revolutie leidde, tegen de Spaanse bezetters in 1896) werd een betoging gehouden als reactie op de Makati impasse ( poging tot afzetting van Arroyo).

De betogers die naar vernieuwing/ verandering streven, maakten duidelijk dat ze niet haastig de publieke oproep van senator Antonio Trillanas IV wilden steunen om President Gloria Macpagal Arroyo te verdrijven. De scretaris- Generaal Chie Galvez van Tontongan Ti Umili- Cordillera People Alliance ( TTU- CPA) legt de nadruk op educatie, mobiliseren en coordineren. Het volk moet namelijk zelf een beweging vormen die leidt tot verandering.

In het forum ’Global War on Terror of US imperialist at the Administration of Gloria Macpagal Arroyo’ ( foto) veroordelen de activisten ook de repressieve maatregelen die werden gebruikt op de Makati impasse.
Overigens werd er geprotesteerd tegen de politie voor de aanhouding en het toetakelen van de media die verslagen aan het uitbrengen was over de crisis in het Peninsula hotel in Manila.

www.nordis.net